Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Wederom waarschuwt het Korps Politie Curaçao (KPC) dat de agressie jegens agenten niet zal worden getolereerd. Eerder heeft de politie al zo’n waarschuwing doen uitgaan. Zonder resultaat lijkt het, want in een schriftelijke verklaring wijst het KPC nu weer op het feit dat mensen steeds vaker agressief reageren wanneer zij worden aangehouden of wanneer zij in contact komen met de politie.
,,In het kader van het werk van de politie om publieke orde en de veiligheid van de gemeenschap te garanderen, moeten burgers worden benaderd om ze aan een controle te onderwerpen en in sommige gevallen heeft de politie de plicht tot aanhouding over te gaan van degene die zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit”, zo legt het KPC uit. ,,Het is opmerkelijk dat agressie, beledigingen en verweer onder de bevolking jegens de politieagent toeneemt. Dit gebeurt ondanks het feit dat agenten zich professioneel en netjes opstellen”, aldus het KPC.
In de verklaring benadrukt de politie dat zij geen enkele vorm van intimidatie, bedreiging of belediging zal accepteren bij het uitvoeren van haar taak. ,,Al het geweld, de weerstand en de verhindering waar de agenten mee te maken zullen krijgen tijdens het uitvoeren van hun taken, zal de kop in worden gedrukt waarbij de agenten zich altijd aan de wet zullen houden.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.