Al het nieuws

Door Benjamin de Bruijn
Willemstad - Andruw Jones zal definitief deel uitmaken van de selectie van Team Kingdom of the Netherlands op de Premier 12, het nieuwe officieuze wereldkampioenschap honkbal.

De Curaçaoënaar behoort tot de 28-koppige selectie van het Koninkrijksteam. Curaçaoënaars Roger Bernadina en Darren Seferina gaan niet mee naar de Premier 12.
Op Curaçao bereidde het Koninkrijksteam zich afgelopen week voor op het WK. Er werden twee oefenwedstrijden gespeeld tegen Curaçao, die met 7-0 en 8-1 gewonnen werden. Jones kwam in de eerste wedstrijd in actie, maar slaagde er nog niet in te overtuigen. Bondscoach Hensley Meulens gaf echter eerder al aan dat de rol van Jones door zijn ervaring en staat van dienst ook buiten het veld groot is.
Bernadina heeft ervoor gekozen zich te richten op zijn nieuwe club, de Mexicaanse kampioen Yaquis de Obregón. Naast Bernadina en Seferina zullen ook Curaçaoënaars Jonathan Balentina en Wendell Floranus niet van de partij zijn op de Premier 12. Het officieuze WK begint voor het Koninkrijksteam op 9 november in Taiwan tegen Chinees Taipei.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).