Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Markelo - In het Twentse Markelo zijn gisteren de laatste bomen gepland van het Koninkrijksbos.

De Gevolmachtigde minister van Curaçao, Marvelyne Wiels, de Gevolmachtigde minister van Aruba, Alfonso Boekhoudt, en Josianne Fleming-Artsen van Sint Maarten waren daarbij aanwezig en planten samen met kinderen deze bomen.
Dat gebeurde in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk. De ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders planten vijftien koningslinden in een cirkel. Dit staat symbool voor het Koninkrijk: 12 provincies en 3 eilanden.
Een van de kinderen die de Gevolmachtigde minister van Curaçao heeft geholpen met het planten, is de Curaçaose Kianna Texeira Fernandes. Behalve het vieren van 200 jaar Koninkrijk, vierde zij gisteren ook haar verjaardag.
Het Koninkrijksbos bestaat uit 200 bomen die door 200 kinderen uit het hele Koninkrijk zijn aangeplant. Kinderen, uit alle provincies maar ook kinderen met wortels in Sint Maarten, Aruba of Curaçao. Deze bomen zijn geplant in de vorm van een wimpel.
Deze 200 kinderen zijn de winnaars van de schilderwedstrijd ‘schilderen voor een Virtueel Koningsbos’.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.