Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is 255.000 kilo vuil opgehaald tijdens de Curaçao Clean Up.

afval

Dit is minder dan de voorgaande twee edities. De organisatie is tevreden, ze stellen dat er minder afval ligt op het eiland. Daarmee komt het doel van een schoon Curaçao steeds dichterbij. Om dit doel snel te bereiken roepen ze dan ook de overheid op om snel, actief gebruik te maken van de Wet openbare orde, zodat milieuovertreders bestraft kunnen worden.
Deze derde editie waren er weer meer vrijwilligers: 2.600 mensen staken zaterdagochtend vroeg de handen uit de mouwen. Het recordaantal deelnemers is volgens de organisatie te danken aan de toename van het aantal jongeren en van groepen vrienden, familieleden en buren die hun eigen buurt schoonmaakten.
Er waren ook meer locaties en nieuwe plekken die onder handen werden genomen. Meer dan veertig plaatsen werden ontdaan van vuil. En er werd voor het eerst schoongemaakt op Klein Curaçao. Het is nog niet duidelijk hoeveel afval daar is opgehaald.
Dat er ondanks het recordaantal deelnemers en de vele plekken waar is schoongemaakt toch minder vuil is opgehaald komt volgens de organisatie omdat er dit jaar meer geconcentreerd is op zwerfvuil dan op grofvuil. Maar dus ook omdat er volgens de organisatie achter de Clean Up minder vuil op het eiland ligt. Curaçao Clean Up-voorzitter Maarten Schakel was tijdens de clean up aanwezig in omgeving Brievengat. Schakel: ,,75 Man hebben een groot deel voor het SDK-stadion inclusief het parkeerterrein schoongemaakt. Daar waren vorig jaar nog 150 vrijwilligers nodig.”
Ook onder water was er minder troep te vinden. Duikers maakten 131 duiken, zes meer dan vorig jaar. Opvallendste vondst door de duikers waren twee geraamtes van motorfietsen bij Directeursbaai. Foto Bea Moedt


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).