Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanaf 1 oktober gaat Plasa Bieu op de schop. Dat laat minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling desgevraagd weten.

De hele eetgelegenheid wordt gedurende de verbouwing verplaatst naar Marshe Nobo.
De zes locaties waar eten gekookt en geserveerd wordt, verplaatsen dan ook naar dit gebouw. Door middel van borden zullen bezoekers van Plasa Bieu worden verwezen naar de tijdelijke locatie, laat Palm weten. De verbouwing moet binnen zes maanden zijn afgerond.
In april stelden de huurders van Plasa Bieu nog dat het qua hygiëne veel beter kan. De voormalige markthal is zowel onder de lokale bevolking als onder toeristen populair vanwege de lokale gerechten. Volgens de huurders hebben ze regelmatig te maken met ongedierte, maar hebben ze ook last van kapotte vloeren en ventilatie.
Begin december vorig jaar kondigde Palm de facelift aan van de overdekte hal in een Statenvergadering. Ook hij stelde dat er een onhygiënische situatie heerste bij de eetgelegenheid. Palm toen: ,,We gaan hierin investeren om een aangenamer product te maken voor zowel de lokale bevolking als voor de toeristen die hier willen eten.”
Plasa Bieu wordt door Fundashon Marshe beheerd. Deze stichting valt op haar beurt weer onder het ministerie van Palm: Economische Ontwikkeling. Daarnaast beheert Fundashon Marshe ook Marshe Nobo en het plein voor het gebouw van Landsloterij in Otrobanda.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).