Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - AVA Airways wil van minister Suzy Camelia-Römer weten wat zij onder een letter of credit verstaat. Als de bewindsvrouw volhardt in de eis voor een letter of credit dan kan zij beter nu al zeggen dat ze geen vergunning verstrekt. In dat geval stapt de vliegmaatschappij naar de rechter om de kwestie aan hem voor te leggen.


Aldus advocaat Chester Peterson van AVA Airways in een persconferentie die gisteren werd gehouden. ,,Zij moet uitleggen wat zij voor ogen heeft, wat is het doel ervan, wie is de begunstigde van de letter of credit? Dat is de eerste vraag. Is dat de overheid, zijn dat de werknemers, de mensen die auto’s verhuren?”
,,Wie wordt de trustee?” De advocaat sugereerde dat de bewindsvrouw napraat wat er tegen haar gezegd is, maar zij moet het nu uitleggen, aldus Peterson.
Vorige week werd bekend dat de minister de maatschappij tot 23 september de tijd geeft om een bankgarantie van 48,9 miljoen dollar te overhandigen. Een eis die in de ogen van de raadsman ongewoon is. ,,Wat er gevraagd kan worden is een performance bond, zodat in het geval de maatschappij over de kop zou gaan, de werknemers bijvoorbeeld hun salaris krijgen of gestrande passagiers naar huis kunnen worden gevlogen”, aldus Peterson
Over de recente beschuldigingen aan het adres van Oscar Derby, directeur van de luchtvaartautoriteit, zei directeur Oliver Arrindell dat hij nog niet zover is om aangifte te doen. Volgens Arrindell kan het OM beter andere zaken onderzoeken, zoals het feit dat de minister, Derby en Insel Air een discussie hadden of de vliegmaatschappij wel of geen vergunning krijgt.
Advocaat Chester Peterson schetste tijdens de persconferentie hoe het de maatschappij is vergaan sinds december 2013, toen een aanvraag werd ingediend.
De behandeling van de aanvraag wordt iedere keer getraineerd. De Stichting Overheid Accountant Bureau (Soab) die door de minister was ingeschakeld, was in de ogen van Peterson niet professioneel. De advocaat beschreef dat de Soab een vraag stelde over de afschrijving van een geleased vliegtuig. Een voorbeeld van ‘je reinste kolder’ aldus Peterson.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).