Al het nieuws

Van een onze verslaggevers
Willemstad - De temperatuur- en vochtigheidsregulatie in de operatiekamers (OK’s) van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) zullen in de komende weken structureel worden verbeterd. Ook is een plan gemaakt om de achterstand door uitgestelde operaties in te lopen.
,,De kamers zullen binnenkort weer een temperatuur en luchtvochtigheid hebben, die goed is voor zowel de patiënt als het OK-team”, aldus een persbericht van de afdeling communicatie van het ziekenhuis.
De afgelopen periode heeft de slechte temperatuurregeling geleid tot het besluit van de Raad van Bestuur (RvB/directie) van het Sehos om drie van de zes operatiekamers te sluiten. Alleen de spoedoperaties en de operaties die om medische redenen niet lang(er) uitgesteld kunnen worden, hebben sindsdien doorgang kunnen vinden. De temperatuur op deze operatiekamers wordt nu met de hand geregeld.
Het ziekenhuis laat zich adviseren door een deskundige op dit terrein, vervolgt de persverklaring van Sinaida Kook. ,,Deze heeft inmiddels een voorstel gemaakt voor de aanpassing van het huidige systeem, waarmee wel een goede temperatuur- en vochtigheidsregulatie kan worden bereikt.”
Over twee weken zullen vier van de zes operatiekamers weer over een goede temperatuur- en vochtigheidsregulatie beschikken. Later in het jaar zullen zodanige aanpassingen aan het systeem worden aangebracht dat alle operatiekamers wederom beschikbaar zullen zijn.
,,De Raad van Bestuur van het ziekenhuis realiseert zich dat deze uitval voor veel patiënten uitstel van een operatie heeft veroorzaakt”, meldt de afdeling communicatie verder. De RvB betreurt het de patiënten van het Sehos met deze situatie te hebben belast. Er is echter ook al werk van gemaakt om met een oplossing te komen: ,,Om alle patiënten zo snel mogelijk te kunnen helpen, zal er in de komende maanden 2,5 uur per dag langer doorgewerkt worden. Zolang als dit nodig is om de uitgestelde operaties alsnog uit te voeren, zal er ook op de zaterdagen worden geopereerd.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.