Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In een uitgebreide reactie verdedigt Alex Rosaria, de leider van coalitiepartij PAIS, zijn keuzes van de afgelopen maanden en vooral die van afgelopen donderdag om de motie van wantrouwen tegen Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) niet te steunen.


Deze motie kwam donderdagavond op tafel en werd met een meerderheid aan stemmen, waaronder die van PAIS, afgewezen. Dit leidde binnen de gemeenschap en vooral op social media tot grote verontwaardiging waarbij Rosaria ervan beschuldigd werd niet 'shouru proof' te zijn; een woord die de politiek leider zelf heeft verzonnen en vaak gebruikt.
In zijn reactie verdedigt Rosaria zich door te stellen geen middelen in handen te hebben om mensen van andere politieke partijen die zich misdragen of de wet overtreden weg te sturen. Rosaria vindt dat dat aan de desbetreffende partijen is om te doen en dat hij alleen verantwoordelijk is voor zijn eigen mensen.
Als voorbeeld haalt hij een casus aan waarbij een commissaris van zijn eigen partij een handeling verrichtte die niet juist was en vervolgens door PAIS werd verzocht af te treden. Rosaria verwijst hier naar Marin van Eps, het bestuurslid van CTDF, dat onlangs is afgetreden. ,,Maar”, zo zegt Rosaria: ,,Een commissaris van een andere partij deed hetzelfde, en hij zit er nog steeds. We kunnen alleen als voorbeeld dienen in het nemen van verantwoordelijkheid. Meer niet.”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).