Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na de brand die afgelopen dinsdag bij de Martinus de Porres-school bij Santa Rosa woedde, kunnen vandaag alleen de leerlingen van groep 1 tot en met groep 4 en de leerlingen van groep 8 weer naar school, leerlingen van groep 5A en 5B, 6A en 6B, 7A en 7B blijven in verband met de brandschade nog thuis.


Dat heeft financieel directeur Karina Lombardi de Freitas Bras van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), tegenover deze krant verklaard. Het RKCS is sinds gisteren begonnen met het schoonmaken van de school, maar vindt het vanwege de overlast in de klaslokalen niet verantwoord dat leerlingen van groep 5 tot en met 7 naar school komen. Bij de brand werd een klaslokaal geheel vernield en een ander lokaal liep heel veel schade aan het plafond op. ,,Wij hebben ervoor gekozen om de getroffen lokalen gisteravond open te houden en te luchten, in de hoop dat de stankoverlast daardoor minder wordt. Bij de school is er dan wel permanente bewaking in de avonduren.”
Technisch onderzoek heeft ondertussen uitgewezen dat de brand is aangestoken.
,,Wij hebben van de technische recherche begrepen dat er brandende objecten in de lokalen zijn gegooid, zo kon de brand ontstaan.” Eerst werd ervan uit gegaan dat de brand door een kortsluiting is ontstaan. De brand heeft een klaslokaal geheel verwoest, in een ander lokaal liep het plafond veel schade op. De verwachting is dat het lang duurt voordat de twee lokalen die schade opliepen weer in gebruik kunnen worden genomen. Het RKCS is van plan om een lokaal voor remedial teaching en een multifunctioneel lokaal aan te passen zodat de leerlingen uit de twee klassen daar ondergebracht kunnen worden. Gisteren bleven alle leerlingen nog thuis. Het RKCS besluit vanmiddag of de leerlingen van groep 5 tot en met 7 morgen naar school kunnen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).