Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Stichting Reskate Agrikultura (Redding Landbouw) helpt jongeren, die moeite hebben om mee te komen in het reguliere onderwijs, zelfvertrouwen en doelgerichtheid te ontwikkelen voor succes op school en voor evenwicht op sociaal-emotioneel gebied.

Deze stichting organiseert komende zaterdag een open dag.
Op 8 augustus kunnen ouders en jongeren tijdens de open dag meer te weten te komen over de methode van Reskate Agrikultura. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur is iedereen welkom bij Hòfi Kam aan de Kaya Kasha te Scherpenheuvel.
Sinds 2011 bereikt Reskate Agrikultura haar doel via een sociaal-educatief programma waarbij huiswerkbegeleiding en organische landbouw elkaar aanvullen.
Afgestemd op de individuele leer- en denkstijl, krijgt de jongere professionele coaching en begeleiding bij huiswerk met daarnaast ook leuke, vormende taken op een organische plantage. Er is volop aandacht voor onder andere leerproblemen die het gevolg zijn van gebrek aan concentratie, lage motivatie en weinig zelfvertrouwen. ,,Ook wordt er ingespeeld op het feit dat steeds meer jongeren met uitdagingen kampen op sociaal-emotioneel en gedragsniveau: ze hebben moeite met het uiten van gevoelens en emoties, gedragen zich prikkelbaar en druk of zijn juist erg teruggetrokken”, aldus de organisatie.
Tijdens dit gecombineerde programma leert de jongere zaken zoals goed voor de natuur te zorgen en wat het belang is van gezonde voeding. Ook de eigen sociale ontwikkeling en zelf problemen oplossen worden gestimuleerd. De ervaring leert dat er meer bijkomende voordelen zijn: de jongere komt tot rust in de natuur en aardt hierdoor beter met zichzelf en met zijn of haar omgeving. Verder geeft het proces van zaaien en oogsten de jongere een gevoel van trots en eigenwaarde. Ten slotte wordt ook de maatschappelijke betrokkenheid van de jongere bevorderd omdat een deel van de oogst naar goede doelen gaat.
Neem voor meer informatie contact op met Magaly Maria op telefoonnummer 5247195 of via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Bertine Vermeer op 5164897 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).