Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Los Angeles - Op de Special Olympic World Games in Los Angeles heeft de Curaçaose ploeg uitstekend gepresteerd.

 

zwemgoud

Vooral de zwemmers blonken uit met drie gouden medailles: Thashmaree Cornelia en Germain Lourens op 100 meter vrije slag en Wensley Gysbertha op 1.500 meter open water. Argenis Ferrero won zilver op de 100 meter vrije slag en Alida Lakker veroverde brons op 1.500 meter open water. Ook bij het bowlen voor paren werd een bronzen medaille behaald door Joel Martina en Kenneth Stefania. Nurca Veeris haalde individueel brons.
Naast de winnaars van eremetaal hebben de andere sporters ook goede prestaties neergezet. Er werden maar liefst acht vierde plaatsen behaald bij bowlen en bolas criollas. Verder eindigden deelnemers in hun sport op zesde, zevende en achtste plaatsen.
Sportkoepel FDDK roemt de Curaçaose atleten, die hebben laten zien dat ze niet stil zijn gaan zitten, ook al hebben ze het niet gemakkelijk: ,,Zij hebben het beste uit hun situatie weten te halen.” Op die manier stimuleren ze veel mensen op Curaçao, aldus FDDK.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.