Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçaose voetbalelftal onder leiding van Patrick Kluivert treedt op 4 september om 18.00 uur in het SDK-stadion aan tegen El Salvador. Dit is tegelijkertijd met de start van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF).
Sterker nog, drie kwartier later begint Charles Bradley aan zijn optreden op het Sir Duke-podium. Percy Pinedo, woordvoerder van het CNSJF namens Fundashon Bon Intenshon, laat weten dat er voor het CNSJF ‘geen enkele mogelijkheid is om later te beginnen’.
En dus wordt het kiezen. Over noodgrepen als de wedstrijd uitzenden op grote schermen op het festivalterrein van het WTC worden nog geen uitspraken gedaan. ,,We kunnen met geen mogelijkheid afwijken van de datum van het CNSJF”, legt Pinedo uit. Die mogelijkheid ziet hij wel voor de wedstrijden tussen Curaçao en El Salvador. Zo stelt hij voor om de rollen om te draaien en de Curaçaose voetballers eerst op bezoek te laten gaan in El Salvador en dan later de return te spelen op Curaçao. Nu staat de return gepland op 8 september in El Salvador.
Voorzitter Rignaal ‘Jean’ Francisca laat desgevraagd weten dat de Wereldvoetbalbond Fifa de data heeft gekozen en dat hij daar weinig over te zeggen heeft gehad. Eerder meldde het Spaanse La Prensa Grafica dat juist de Curaçaose voetbalbond ervoor zou hebben gekozen om op deze dagen te voetballen. Hoe laat er wordt gevoetbald in El Salvador is nog niet bekend.

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).