Al het nieuws

Vuur nog altijd niet geblust

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een stuk van het Kabouterbos ter grootte van ruim twee voetbalvelden is in vlammen opgegaan. Dat laat brandweerwoordvoerder Edmiro Anita desgevraagd weten. Volgens woordvoerder van de politie Imro Zwerwer is er een pyromaan actief in het Kabouterbos.
De brandweer is bijna de hele week bezig geweest met het blussen van de brand, nadat deze dinsdag ontstond. ,,En nog steeds is de brand niet geblust”, aldus Anita. Hij legt uit dat het in een natuurgebied lastig is om te blussen: ,,Het smeult heel lang na. Er hoeven maar bladeren op de smeulende resten te waaien of de brand laait weer op.”
Ondertussen heeft de politie de patrouilles in het gebied verhoogd. Zwerwer: ,,We voeren zogenoemd rijdend toezicht uit.” Dat betekent dat er met grote regelmaat politiewagens langs het gebied rijden. Daarbij wordt gelet op ‘verdachte personen’. ,,Mochten wij bij deze personen spullen aantreffen waarmee branden kunnen worden gesticht, dan zullen we hen arresteren”, aldus de politie.
Dinsdag kreeg de brandweer melding van de brand, die tot grote rookoverlast leidde voor de omwonenden in de wijken van onder meer Damacor en Mahaai. ,,Het gebied is voor ons moeilijk te bereiken en daarom niet gemakkelijk te blussen. We zijn met brandslangen aan de gang gegaan, maar konden het gebied pas bereiken met behulp van een Caterpillar. Daarop hebben een ring om de brand heen gemaakt, om het vuur in te sluiten. Daarna was het een kwestie van het beheersen van het vuur”, vertelt Anita.
Maar het vuur uitmaken is nog steeds niet gelukt. ,,Omdat het om voornamelijk hout gaat dat in de brand stond moet je er continu alert op zijn dat het vuur opnieuw aanwakkert. Ondertussen zijn we al een aantal keren teruggekeerd naar het gebied, omdat de brand weer was opgelaaid.”
Het is zeker niet de eerste keer dat er brand is in het Kabouterbos. Vorige week waren er ook al enkele branden in het gebied. Omdat er binnen korte tijd meerdere vuren zijn aangestoken, lijkt het dan ook te gaan om een pyromaan.

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).