Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden zal Curaçao GayPro, de organisatie achter de Curaçao Pride, dit jaar op de Koninkrijksboot meevaren gedurende de Amsterdam Pride.

 

Ook Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden zullen samen met Nederland meevaren gedurende deze festiviteit.
Al eerder dit jaar hebben de Pride-organisaties uit Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Nederland de handen ineen geslagen door op 22 april in Nieuwspoort hun boot en ‘de wensen van de LHBT(lesbian, gay, bisexual, transgender, red.)-beweging in het Nederlands Caribisch gebied’ te presenteren. Hierbij waren de Nederlandse minister van Emancipatie, Jet Bussemaker, Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels van Curaçao en Gevolmachtigde minister Josiane Fleming-Artsen van Sint Maarten aanwezig. Dit alles gebeurt onder het motto ‘eenheid in verscheidenheid, maar dan wel met gelijke rechten’.
Frank Holtslag, de voorzitter van Curaçao GayPro en tevens general manager van Floris Suite Hotel zal tegen het einde van deze maand naar Nederland afreizen om deze unieke gebeurtenis mee te maken en om de Curaçao LGBT-gemeenschap te vertegenwoordigen. Tevens zal er een afgevaardigde van de Curaçaose regering meevaren.

Foto Curaçao Pride


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.