Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Kledingwinkel Mango in Renaissance Mall en de snack Mister Pan bij het San Marcohotel zijn gisteren door ambtenaren gesloten.

Op de winkel van Mango is een mededeling bevestigd waaruit blijkt dat de zaak vier dagen gesloten blijft. Maandag mag de winkel weer open. Verder is te lezen dat het verwijderen van de mededeling of het verbreken van het zegel strafbaar is. Op dit laatste staat een gevangenisstraf van maximaal twee jaar. Bij Mister Pan is er alleen een briefje van het ministerie van Economische Ontwikkeling op het rolluik bevestigd waarop staat dat het bedrijf de wet niet heeft nageleefd.
Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) zegt desgevraagd geen mededelingen te kunnen doen over de reden voor de sluitingen. Dat valt onder de geheimhoudingsplicht. Maar de sluiting voor vier dagen lijkt te duiden op het niet naleven van het vorig jaar ingevoerde kasregistratiesysteem. Ondernemingen zijn verplicht gebruik te maken van verzegelde kassa’s om fraude met vooral de omzetbelasting te voorkomen. Op overtreding staat een oplopende straf van een boete tot enkele dagen sluiting. Als bij herhaling wordt geconstateerd dat de kasregistratie niet wordt gebruikt of wordt ontdoken, dan kan de zaak definitief gesloten worden.
Mango is de handelsnaam van het bedrijf Alba & Kardes nv. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat het bedrijf in november 2007 is opgericht. Mister Pan is in 2013 opgericht en heeft ook een vestiging aan de Santa Rosaweg.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).