Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het bestuur van Sedreko heeft Landhuis Hel in deplorabele staat achtergelaten.

Dat meent premier Ivar Asjes (PS). Hij heeft voor vanochtend een rondleiding met de pers gepland in het landhuis om aan te tonen hoe ernstig de situatie daadwerkelijk zou zijn.
In een uitnodiging aan de pers stelt de minister-president dat het bestuur van Fundashon Sedreko - bestaande uit Karel Josefa als voorzitter, Dorothy Janga, Humphrey Melfor, Ashur Solognier, Aubert Wiels, Merrill ‘Lilo’ Sulvaran en Oscar Bolivar - en waarnemend directeur Oswin Cijntje het landhuis in verschrikkelijke staat hebben overgedragen aan de regering van Curaçao. ,,Om deze reden nodigt de regering van Curaçao de pers uit om zelf een kijkje te komen nemen naar de huidige staat van Landhuis Hel. In de pers zijn verschillende beelden van de buitenkant van het landhuis verschenen die slechts een gedeeltelijk beeld van de werkelijkheid tonen. Binnen zijn ook verschillende vernielingen aangericht en het is belangrijk dat de pers hier ook van op de hoogte is”, aldus de premier in de uitnodiging.
In een reactie tegenover deze krant laat bestuursvoorzitter van Sedreko Karel Josefa weten niet op de hoogte te zijn van de deplorabele staat en vernielingen waar Asjes van spreekt. ,,De regering eiste dat we het landhuis leeg en opgeruimd achterlieten en dat hebben we ook gedaan. We hebben al onze spullen eruit gehaald en het vuil opgeruimd”, aldus Josefa. ,,Van vernieling is er helemaal geen sprake geweest.”
Sedreko was vijf jaar gevestigd in Landhuis Hel.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).