Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Myrisa Phelipa (16) van zmlk-school Marieta Alberto heeft onder scholieren het beste haar droom voor Curaçao op papier gezet.

myrisadroom

Dat meent winkelcentrum Sambil. Phelipa won daarmee voor haar school 7.500 gulden aan prijzengeld en haar tekening is levensgroot te bewonderen in de nieuwe mall.
De campagne startte in april en was gericht op de lokale basisscholen en hun leerlingen. Elke school stuurde de beste tekening in met uitleg. Daarna kon er worden gestemd op de beste ‘droomtekening’. Behalve geldprijzen konden daarmee ook tegoedbonnen bij de verschillende winkels in Sambil worden gewonnen en toegangskaartjes voor bioscoop Cinemark.
Een voor een werden de winnaars tijdens de prijsuitreiking naar voren geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen. Dat waren achtereenvolgens op de tiende plaats de 8-jarige Eithan Marchena van Kolegio Krijt; op nummer negen Roshaina Ricardo (13 jaar) van Nelly Winkelschool; op nummer acht Ocean Lynn Kuizenga van zeven van St. Franciscus College; op nummer zeven de veertienjarige Sarah Vieira Ribeiro van International School of Curaçao; op nummer zes een collectief van Kyle Evers (10), Viggo Martens (10), Noa Blaaker (12) en Pieter van Blanken (13) van Klein College; op nummer vijf is geëindigd de dertienjarige Roenchelo Calvenhoven van de Alablankaschool en nummer vier wordt ingenomen door Lionel Christian (10) van Kolegio Santa Clara.
De top drie bestaat uit Gedion de Windt van vsbo SKAIH op nummer 3. De tweede plaats ging naar Tijonie Suart (11) van Kolegio Monseñor Willem Ellis; en de hoofdprijs ging dus naar Myrisa Phelipa (16) van zmlk-school Marieta Alberto. De laatstgenoemde vier scholen kregen van Sambil een geldbedrag van respectievelijk 1.000, 2.000, 3.500 en 7.500 gulden. Tevens heeft Sambil de tien scholen aangeboden om de winnende tekening van hun leerling met de hand te laten beschilderen op een muur op school, zodat de droom voortleeft.
Ook minister Irene Dick (PS) van Onderwijs was aanwezig, zij sprak volgens de organisatie haar waardering uit voor deze actie van Sambil waarbij ze door de ogen van de lokale jeugd naar de toekomst van Curaçao kijken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.