Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tijdens de jaarlijkse veiling van 50 Hours Live is 270.000 gulden opgehaald. Dat laat de organisatie desgevraagd weten. Van kitesurflessen voor twee personen tot complete reizen, het ging zaterdag allemaal onder de hamer.

veiling50hours

Alle opbrengsten komen ten goede aan de drie goede doelen waar de organisatie zich voor inzet.
Zo zamelt 50 Hours Live geld in om schoolmaterialen te kopen voor 1.600 kinderen uit arme gezinnen. Van schooluniformen en schooltassen tot pennen en potloden, alles wat ze nodig hebben op school wordt door middel van de fundraisingacties gefinancierd.
Ook wordt geld ingezameld voor het ‘Moving Forward’-project. Daarbij krijgen 24 middelbare studenten van de Lauffer School, die het risico lopen schoolverlaters te worden, vier jaar lang ondersteuning. Zo krijgen ze extra bijlessen en krijgen ze elke dag een lunch. Het derde goede doel is de Bloedbank van de stichting Rode Kruis.
Lauw Jacobs en Marro Pietersz, de gezichten van 50 Hours Live, veilden zaterdagavond het ene na het andere topstuk. 350 Kaartjes werden er verkocht voor de veiling die plaatsvond bij de Golf & Squash Club Emmastad. Opvallende items die onder de hamer gingen: meepresenteren bij een van de radioprogramma’s van Dolfijn FM, een originele zijden Amerikaanse identiteitsdoek uit 1951 en een wijnreis naar Italië.
Zoals elk jaar was er veel aandacht voor sport. Behalve een lunch met ‘adviseur’ van het Curaçaose nationaal elftal Patrick Kluivert, werden ook veel gesigneerde shirts geveild. Zo ging het shirt van Arjen Robben van Bayern München, het Arsenal-shirt van Dennis Bergkamp, de gesigneerde handschoen van Kenley Jansen, het shirt van LeBron James en het racket van Jean-Julien Rojer onder de hamer.
De veiling maakt deel uit van een reeks van evenementen om geld in te zamelen voor het goede doel. De inzamelingsactie 50 Hours Live vindt plaats op 5, 6 en 7 juni. Zaterdag vindt het golftoernooi ‘The Old Quarrterly’ plaats bij de Old Quarry Golf Course Curaçao, waarbij de opbrengsten ook gaan naar 50 Hours Live.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).