Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - De aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (het Ipko) deelnemende delegaties van Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben gisteren in Den Haag tripartiet vooroverleg gevoerd.

ipko

Het Ipko wordt morgen officieel geopend. Dat gebeurt in de monumentale vergaderzaal van de Eerste Kamer waar na het welkom door senaatsvoorzitter Ankie Broekers-Knol, het woord wordt gevoerd door de Statenvoorzitters, Mike Franco, Marisol Lopez-Tromp en Leona Marlin-Romeo.
Onderwerpen die vervolgens aan de orde komen zijn samenwerking in de gezondheidszorg, economische kansen (waaronder vrij verkeer van personen en goederen), integriteit van bestuur en de geschillenregeling waarover de landen maar geen overeenstemming weten te bereiken. Tussen de overleggen door zal Nationale ombudsman Reinier van Zutphen een presentatie geven.
Donderdag bespreken de delegaties het 15 jaar oude initiatiefwetsvoorstel om het voor Nederland lastiger te maken om de andere landen via de Rijksministerraad dwingende Algemene Maatregelen van Rijksbestuur op te leggen zoals Sint Maarten onlangs is overkomen ten aanzien van een op te richten integriteitskamer.
Op de agenda staan voorts energie, jeugd en (kansarme) jongeren en discriminatie. Vrijdagochtend brengen de parlementariërs een werkbezoek aan de Rotterdamse haven waarna het Ipko in de middaguren wordt afgesloten met het door de delegatieleiders ondertekenen van de afsprakenlijst.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).