Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Milieu- en recyclingbedrijf Green Force heeft deze week zijn eerste 40-voet container geëxporteerd met gebruikte accu’s.

Deze oude accu’s zijn ingezameld voor recycling en worden nu verscheept naar Zuid-Korea, zo laat Timo Brouwer van Green Force desgevraagd weten.
In Zuid-Korea zal het plastic en het lood een nieuw leven krijgen, aldus Brouwer. ,,Green Force exporteert alleen naar landen waar een strenge controle is op milieu, waar geen kinderarbeid plaatsvindt en waar geen moderne slavernij bestaat”, laat hij weten over Zuid-Korea. Zo moeten de afnemers Green Force garanties geven en eist Green Force dat niet alleen het lood hergebruikt wordt maar ook het plastic eromheen. Verder zijn deze bedrijven ISO-gecertificeerd, stelt Green Force.
Om de accu's te kunnen exporteren naar deze bedrijven worden ook eisen gesteld aan Green Force. Zo heeft recent een milieu-inspectie plaatsgevonden door de milieudienst. Met deze milieu-inspectie heeft het bedrijf de papieren kunnen krijgen die nodig zijn voor de milieudiensten van onder meer Zuid-Korea, dat zich moet houden aan het Basel-verdrag voor de vervoer en import van gevaarlijk afval, stelt Green Force.
Het milieu- en recyclebedrijf geeft aan de accu’s vol in te kopen, dus met het zuur erin. Het milieubedrijf zorgt dan zelf dat het zuur eruit wordt gehaald door eigen personeel die ook alle nodige persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken. Het zuur wordt dan geneutraliseerd met chemicaliën die de ph-waarde tot 7 brengen, dus van zuur naar base. Dit zorgt ervoor dat het zuur niet meer bijtend is en het milieu niet meer kan aantasten.
Lege accu’s kunnen ingeleverd worden bij Zap Batteries in Zeelandia. Verder maken meerdere garages en de wegenwacht gebruik van de recycle-mogelijkheden van Green Force.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).