Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Parke Tropikal heeft afgelopen vrijdag Food Revolution Day gevierd, waarbij leerlingen van acht geselecteerde lagere scholen waren uitgenodigd om onder begeleiding gezond te leren koken.

food1

Food Revolution is een stichting die zich wereldwijd inzet voor educatie van kinderen over gezonde voeding en heeft ambassadeurs in meer dan 75 landen. 15 Mei werd uitgeroepen tot International Food Revolution Day. Op die dag organiseren meer dan 1.300 ambassadeurs wereldwijd activiteiten voor kinderen op het gebied van gezonde voeding. Gezien het grote aantal gevallen van obesitas en diabetes op het eiland is het van groot belang om kinderen zo jong mogelijk bewust te maken van het belang van gezond eten.
Muriel Strobos en Helmi Smeulders, op vrijwillige basis ambassadeurs van de stichting op Curaçao, nodigden de kinderen uit in de dierentuin, waar kookstations werden opgezet en de kinderen onder begeleiding kookles kregen en zelf konden participeren, bijvoorbeeld om smoothies te maken met vers fruit, bananenpannenkoekjes te bakken en te leren hoe je zelf eenvoudig gezonde limonade en tomatensoep kan maken.
Het programma, dat dankzij verschillende sponsoren kon worden verzorgd, duurde van 9.00 tot 13.00 uur en in totaal namen er ongeveer 200 kinderen aan deel.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).