Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Uitvoeringsorgaan Usona verkeert in tijdnood voor de bouw van Hospital Nobo Otrobanda en vreest meer en meer een claim van bouwer Ballast Nedam.
Dat heeft ingenieur Dito Garmers, area manager van het Hospital Nobo Otrobanda (HNO) tegenover deze krant verklaard. ,,Wij hebben echt geen tijd meer te verliezen, wij zijn al overtijd, iedere dag die voorbijgaat, komt de dreiging van een claim dichterbij.” Deze krant meldde eerder dat Ballast Nedam met een claim van 65.000 dollar per week dreigde voor vertraging in het bouwschema van HNO.
De bouwwerkzaamheden aan de Hamelbergweg hadden al veel eerder moeten beginnen, maar het wachten is nu op de rechterlijke uitspraak in de voorlopige voorziening en de bodemprocedure, zo legde de ingenieur uit. Garmers verklaarde dat nu de vloeren voor de parkeergarage en de hotfloor (afdeling voor operaties, red.) gelegd zijn, het deel aan de andere kant van de Hamelbergweg bouwrijp gemaakt moet worden. Ook is het nodig om een muur, een keerwand, aan te brengen tussen de parkeergarage en de andere gebouwen, aldus Garmers. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat de Hamelbergweg vanaf 18 mei gesloten wordt in verband met het voorbereidend werk zoals het afgraven en egaliseren van het terrein.
Garmers nam gisteren deel aan een persconferentie die veel weg had van een charmeoffensief, waarbij alle betrokken partijen bij de bouw van HNO de huidige stand van zaken weergaven. Minister Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, meldde dat de regering de behandelend rechter van de ordemaatregel in de voorlopige voorziening, uitgenodigd had om op het bouwterrein met eigen ogen te zien hoe de bouw verloopt. Volgens de bewindsvrouw was er een ordemaatregel genomen, zonder dat de rechter zelf de zaak had bekeken. Camelia-Römer verklaarde ook dat er aan de rechter schriftelijk meegedeeld was, dat er haast geboden is met de bouw van HNO en dat er grote belangen op het spel staan.
De overheid respecteert de uitspraak van de rechter, maar is volgens de bewindsvrouw van mening dat de overheid niet de aangewezen instantie is om te beslissen of de sloop wel of niet doorgaat. De minister heeft interne en externe juristen daarover geraadpleegd, zo gaf zij te kennen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.