Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - Prinses Beatrix opent op 2 mei de tentoonstelling ‘Guera na Kòrsou?!; War in Curaçao 1940-1945’ in het Curaçaosch Museum in Willemstad, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.
De tentoonstelling over de rol van het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog is samengesteld in het kader van de zeventigjarige herdenking van het einde van de oorlog.
‘Guera na Kòrsou?!’ toont diverse objecten en beelden over Curaçao in de Tweede Wereldoorlog. Het betreft een levende tentoonstelling, waar steeds nieuwe informatie en objecten aan worden toegevoegd. Naast een fysieke expositie is er vanaf eind april 2015 ook een permanente virtuele expositie ingericht op www.gueranakorsou.com. In samenwerking met diverse partijen op het eiland worden ook films en lezingen georganiseerd en is er een speciale tour langs plekken die tijdens de oorlog van historisch belang waren. De tentoonstelling is een initiatief van een aantal ouders van studenten van de International School of Curaçao. De studiereis ‘Journey to Krakow’ met als thema de Tweede Wereldoorlog was de aanleiding voor de expositie. Doel is de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog op Curaçao levend te houden. Ook willen zij de bewustwording onder de bevolking vergroten en de kennisoverdracht tussen generaties bevorderen. Prinses Beatrix spreekt tijdens de opening met studenten van de International School.
‘Guera na Kòrsou?!’ is opgezet in samenwerking met het Nationaal Archief, het National Archaeological Anthropological Memory Management (NAAM) en de Foundation Battle Station Blaauw, Force Curaçao 1942. Tijdens de verdediging van Curaçao in de Tweede Wereldoorlog zijn ongeveer 150 Antillianen omgekomen. Het eiland werd met name verdedigd vanwege de olie, die de Curaçaose raffinaderij produceerde.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.