Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Humphrey Davelaar, politiek leider en Statenlid van regeringspartij PNP heeft niets tegen een onderzoek naar zaken waar hij zich volgens de afgetreden minister Earl Balborda schuldig aan gemaakt zou hebben.


Dat heeft Davelaar in een gesprek tegenover deze krant verklaard. De politiek leider reageerde daarmee op geruchten die al langer de ronde doen als zou hij de ex-minister, onder druk van de leden van zijn stichting ‘Amigu Sirbidó gedwongen hebben om dingen te doen die niet door de beugel kunnen.
,,Als het zo is laat Balborda dan met feiten aan komen zetten. Ik sta open voor een onderzoek vanuit de partij, vanuit het Openbaar Ministerie, men kan gerust onderzoeken of ik elders in de wereld bankrekeningen heb, die heb ik niet. Dat onderzoek kan wat mij betreft vanavond al beginnen.”
Davelaar kwalificeerde de verklaringen die Balborda in een brief aan het bestuur gedaan zou hebben als venijn en vuilspuiterij. ,,Door de geruchten wordt mijn naam besmeurd, terwijl ik de laatste jaren goed scoorde en politiek ook integer ben.” De beschuldigingen aan zijn adres zijn van dien aard dat de politiek leider het betreurt dat hij niet benaderd is om zijn verhaal te doen. Het Antilliaans Dagblad heeft sinds de crisis die vorige week bij de PNP ontstond vergeefs geprobeerd in contact te komen met Davelaar.
Op de vraag wat er ten grondslag ligt aan de breuk tussen hem en de bewindsman wilde Davelaar in dit stadium niet ingaan. ,,Dat zijn zaken die wij intern binnen de partij moeten bespreken.” Voor morgen staat een algemene ledenvergadering van de PNP gepland. Eerder verklaarde vicevoorzitter Kenneth Martis tegenover deze krant dat voor de partij op dit moment de opvolging van Balborda en de ledenvergadering de hoogste prioriteit hebben. Martis verklaarde daarbij niet op de hoogte te zijn van de inhoud van de geruchten dat de financiers van de partij via de politiek leider probeerden om minister Balborda onder druk te zetten.
Davelaar verklaarde op de vraag of leden van de stichting ‘Amigu Sirbido’ waren voorgetrokken bij het project bij Wechi: ,,Ik heb niets met Wechi te maken. Ik wil dat volkswoningen gebouwd worden, dat is een verantwoordelijkheid van Fundashon Kas Popular.” De parlementariër verklaarde ook dat zijn stichting niet over veel geld beschikt. ,,Het zou mij verbazen als er 1.000 gulden op staat.”
In de editie van gisteren stelde ex-politicus van de PNP, Ricardo Isebia, dat de politiek leider en het huidige bestuur naar aanleiding van de crisis binnen de partij moeten opstappen. Volgens de politiek leider moeten alle mensen die uitgesproken ideeën over de huidige situatie hebben vooral naar de vergadering van morgen komen en hun punt naar voren brengen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.