Al het nieuws

Wat is de waarde van natuur?

Dat was het onderwerp van een tweedaagse workshop georganiseerd door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Een concreet bedrag kwam er niet, maar wel werd duidelijk dat het mangrovebos een enorme ecologische en economische waarde heeft.
Het mangrovebos is een schuilplaats en kraamkamer voor vele vissoorten. Het is tevens een belangrijke plaats voor vogels, zij kunnen er broeden en vinden er voedsel. Door het uitgebreide wortelstelsel voorkomen de bossen ook nog eens erosie en stormschade aan de kust en trekt het op sommige plaatsen toeristen aan. Dat alles bespaart geld, maar levert ook geld op.
Volgens het ministerie kunnen zulke gegevens worden gebruikt door beleidsmakers bij het opstellen van beleidsplannen. Als er met de economische waarde rekening wordt gehouden in de plannen kan dit volgens het ministerie van GMN leiden tot een duurzame economische en ecologische ontwikkeling voor en op Curaçao.
De tweedaagse workshop vond op 21 en 22 januari plaats en luidde ‘Socio-economic valuation of eco-system services and biodiversity’. De workshop is verzorgd door het Bonairiaanse bedrijf Wolfs Company, dat het onderzoek ‘What’s Bonaire’s Nature Worth?’ heeft uitgevoerd.
Afgevaardigden uit overheidsinstanties, ngo’s en het bedrijfsleven namen deel aan de workshop. Volgens het GMN een ‘relevante verkennende stap om de diverse actoren bewust te maken over dit onderwerp’.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.