Al het nieuws

Willemstad - Alhoewel het meest recente cijfer van het aantal chikungunya-besmettingen nog niet bij hoofd van de GGD, Sirving Keli, bekend was gaat hij er vanuit dat de actie ‘broedplaatseliminatie’ zijn vruchten af begint te werpen.

De verwachting dat het aantal chikungunya-gevallen eind december zou afnemen, lijkt daarmee werkelijkheid.
,,Kijkend naar de laatste informatie blijkt dat het aantal nieuwe gevallen minder aan het worden is”, aldus Keli. Op dit moment is de GGD druk bezig met de actie broedplaatseliminatie waarbij in samenwerking met onder andere Selikor de broedplaatsen van muggen worden aangepakt.
Medio december liet epidemioloog Izzy Gerstenbluth al weten dat het aantal nieuwe besmettingen met chikungunya begint af te nemen. Hij concludeerde toen al voorzichtig dat Curaçao over de piek van besmettingen heen is. Dat betekent overigens niet dat het aantal mensen dat nog dagelijks klachten ervaart door chikungunya afneemt.
Op de, speciaal daarvoor in het leven geroepen, Facebookpagina ‘Chikungunya Curaçao’ delen slachtoffers hun symptomen. Uit die posts blijkt dat veel mensen nu kampen met terugvallen. Het lijkt dan alsof mensen verlost zijn van het virus, maar in een terugval kan het opnieuw voorkomen dat bijvoorbeeld gewrichten behoorlijk pijnlijk zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.