Al het nieuws

Kralendijk - Medewerkers van de ambulancedienst en spoedeisende hulp op Bonaire zijn gisteren getraind in het gebruik van beschermende middelen tegen ebola en andere besmettelijke infectieziekten. 

De training werd gegeven door Helen Dogtrom, een deskundige uit Nederland, die ruime ervaring heeft met geven van training, ook in West-Afrika. Op de andere eilanden van het Caribische deel van het Koninkrijk zal Dogtrom eveneens medewerkers in de gezondheidszorg instrueren en trainen. Het beschermingspakket, dat bestaat uit een isolatietent en persoonlijke beschermingsmiddelen, is ter beschikking gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De middelen kunnen worden gebruikt in geval van vermoeden van een ernstige besmettelijke ziekte. Dat kan ebola zijn, maar ook een andere infectieziekte zoals het zeer besmettelijke tuberculose. De afdeling publieke gezondheidzorg van het openbaar lichaam werkt nauw samen met Fundashon Mariadal om adequaat te kunnen handelen bij ernstige besmettelijke ziekten.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).