Al het nieuws

De groei in het toerisme van de afgelopen maanden heeft zich in november voortgezet. Volgens de Curaçao Tourist Board (CTB) waren er in de voorlaatste maand van het jaar 9 procent meer verblijfstoeristen (42.139) dan in dezelfde maand van 2013 (38.579). Net als in oktober kwamen er meer toeristen uit Zuid-Amerika dan uit Europa, al is het verschil klein: 37,8 procent tegen 36,6 procent van de markt. Voor het eerst sinds lange tijd vertoonde ook het bezoek uit Noord-Amerika weer groei: 12,2 procent. Die komt voornamelijk voor rekening van Canada (82 procent meer bezoekers), terwijl het aantal bezoekers uit de Verenigde Staten vrijwel gelijk bleef. De toename van het aantal Canadezen dat voor Curaçao koos is toe te schrijven aan de start van vluchten van Air Canada uit Toronto. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer dan 10.000 Canadese toeristen naar het eiland gekomen.

Lees meer...

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.