Al het nieuws

Er liggen momenteel verschillende sleepboten van Kompanía di Tou Kòrsou (KTK) bij Scharloo die niet gebruikt worden. Hoewel Humberto de Castro, de directeur van Curaçao Ports Authority (CPA), geen aantallen noemt, bevestigt hij wel tegenover deze krant dat er verschillende sleepboten op Curaçao zijn waarvoor het contract met PdVSA niet is verlengd omdat het Venezolaanse staatsoliebedrijf zijn eigen boten wil kopen.
In 2011 besloot de toenmalige minister van Economische Ontwikkeling, Nasser El Hakim (MFK) de vestiging van KTK in Panama op te heffen. Toen werden verschillende sleepboten die daar werden gebruikt, teruggebracht naar Curaçao om hier ingezet te worden, maar de markt blijkt niet wat het geweest is, zo laat De Castro weten. Eind deze maand loopt eveneens het tienjarig contract met Santo Domingo voor de huur van twee sleepboten van KTK af.

Lees meer...

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).