Al het nieuws

Nederland is koud en druilerig. De dagen zijn kort en de zon laat zich overdag niet zien. Als rechtschapen Yu di Kòrsou, onderga ik dit jaar weer een winterdip. Wel een goed moment om de vakantieplannen voor volgend jaar zomer onder de loep te nemen. Als docent zit ik in de bevoorrechte positie dat ik zeker een maand kan genieten van de zomervakantie. We hebben met de kinderen besloten om volgend jaar naar Curaçao te reizen. Dit zou zomaar de laatste keer kunnen zijn dat we dat samen doen. Mijn zoon woont sinds kort op kamers en begint zijn eigen sociale leven te vormen. Mijn dochter gaat als het goed is volgend jaar september ook het huis uit voor haar studie. Kortom, een vakantie op Curaçao zou een ouderwets gezellig samenzijn kunnen zijn voor ons gezin.
Echter, onze plannen werden deze week abrupt verstoord door het berichtje van de NOS dat er inmiddels 20 duizend gevallen van chikungunya op het eiland zijn geconstateerd. De kans om een virus op te lopen door de chikungunya-mug is op het moment erg groot! Advies luidt: goed insmeren met muggenlotion. Daarnaast kan er verder niks aan gedaan worden.
Ik heb mij altijd goed ingesmeerd, maar ben desondanks altijd gestoken door muggen. Verschil is nu wel dat ik het risico loop twee van mijn vier waardevolle vakantieweken met koorts op bed te komen liggen en maanden daarna met pijn aan mijn gewrichten rond te lopen.
Nee, we kiezen eieren voor ons geld en gaan volgend jaar niet met vakantie naar Curaçao. Griekenland, Spanje of Turkije lijken mij een goed alternatief.
Het ministerie van Volksgezondheid van Curaçao hoort haar verantwoordelijkheid te nemen en deze epidemie goed aan te pakken. Anders zullen er velen net zoals wij Curaçao volgend jaar ook mijden als vakantiebestemming.
Orlando Meulens, Nederland

ADletters logo

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.