Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De politieke sfeer wordt in de aanloop naar het referendum steeds grimmiger. De strijd wordt om het ‘Ja’ of ‘Nee’ in antwoord op de vraag of men het eens is met de invulling van de directe band met Nederland lijkt louter politiek en op de man gespeeld te worden. Twee politiek leiders riepen daarom bijna het zelfde afgelopen weekend. Zowel Elvis Tjin Asjoe van Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) in een persbericht als James Kroon van de Union Patriòtiko Boneriano tijdens de persconferentie afgelopen zondagavond deed een emotioneel geladen oproep om te stoppen met op de persoon of familie gerichte beledigende acties. Beide leiders hadden het over laster en beledigingen die hun persoon en/of familieleden troffen. ,,Kap ermee”, zei James Kroon. ,,Het gaat hier om een lage en denigrerende actie die onze familie heel veel pijn heeft gedaan”, schreef Elvis Tjin Asjoe, waarna hij onder meer de Eilandsraadsleden opriep om beledigende acties en handelwijzen publiekelijk te verwerpen en te veroordelen.
Voor James Kroon is de naar zijn woorden persoonlijke oorlog die voormalige UPB-partijleiders als Ramonsito Booi en Yonchi Dortalina tegen hem voeren aanleiding om zijn eigen leiderschap in de partij ter discussie te stellen. Op die manier wil hij zijn tegenstanders de wind uit de zeilen nemen. Morgenavond zal James Kroon op een speciaal daarvoor belegde partijvergadering alle barioleiders van de partij vragen om te kiezen. Als de leiders niet voor hem kiezen, zal hij zijn ontslag indienen, stelde hij aangedaan op de conferentie.
Mocht de uitkomst zijn dat James Kroon geen of onvoldoende steun krijgt, zal dat echter geen grote politieke gevolgen hebben. Hij blijft namelijk hoe dan ook, partijleider of niet, aan als Eilandraadslid, zo liet Kroon desgevraagd aan deze krant weten. Het gebaar lijkt daarom vooralsnog vooral een symbolische actie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).