Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het is ‘raar maar waar’ zo riepen joelende en dansende kinderen én ouders én ouderen bij de opening van de Kinderboekenweek gistermiddag. Verschillende sprekers en de zeven uit Curaçao overgekomen schrijvers Diana Lebacs, Tio Ali, Ruthmila Pantophlet, Ariadne Faries, Leo Regals, Roy Colastica en Merly Augusta stimuleerden en inspireerden zowel kinderen als ouders en ouderen om te lezen en met succes. Het publiek ging los. ,,Ra ra ra! Kon por ta (hoe kan het)?, Lesa pa bo sa (Lees het en je weet het)!” riep het publiek ritmisch en gedirigeerd in drie groepen door elkaar Tio Ali na. ,,Boli Boli” zongen de aanwezigen mee met Tanchi Merly en meeroepend met en op de maat van het vers van Roy Colastica greep het publiek swingend naar de voeten en danste men in het rond.
De Bonairiaanse Magic Ed kondigde aan dat hij de kinderen op de scholen waar alle schrijvers en hij deze week langsgaan, ook magie zou leren. Het was een groot feest. RBC schonk de bibliotheek boeken ter gelegenheid van de Kinderboekenweek en Best Brands zorgde ervoor dat alle kinderen en volwassenen een drankje konden halen.
In het kader van de Kinderboekenweek ‘Raar maar waar’ zijn er in de namiddag de hele week tot en met 12 november activiteiten bij de openbare bibliotheek.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.