Al het nieuws

Stinapa’s staf heeft flamingo nesten en kuikens ontdekt buiten het gebruikelijke nestgebied rond het Pekelmeer.

Gedurende de afgelopen weken hebben medewerkers van Stinapa deelgenomen aan het regionale monitoring programma van watervogels in het Caribisch gebied (Caribbean Waterbird Census). Deze monitoring geschiedt in opdracht van de organisatie Birds Caribbean. Het Caribbean Waterbird Census programma is een aanvulling op de reguliere tellingen van watervogels van Stinapa. De organisatie voert regelmatig vogeltellingen uit in de zoutpannen van het Washington Park.
Tijdens de tellingen die eind januari en begin februari plaatsvonden, werden er hele leuke ontdekkingen gedaan. Zo zijn de flamingo’s weer in grote aantallen terug bij het Gotomeer. Er zijn er maar liefst 1.587 geteld. En bij één van de zoutpannen in het Washington Park ontdekten medewerkers dus zelfs flamingo nesten en kuikens. Voor Stinapa en Bonaire is dit zeer waardevolle informatie omdat tot voor kort alleen bij het Pekelmeer nesten werden waargenomen. De organisatie zal de nesten en de kuikens dan ook blijven monitoren.
Paulo Bertuol, bioloog bij Stinapa, merkte bovendien op dat zowel de taxichauffeurs als de toeristengidsen zich zeer goed gedragen rondom het Gotomeer. Ze laten de toeristen foto’s maken vanuit de auto of de bus zodat de flamingo’s niet worden opgeschrikt of opgejaagd. Hieruit spreekt duidelijk hun respect voor de natuur, vindt de bioloog. Een groot voordeel, zegt hij, want gepaste afstand zorgt ervoor dat de flamingo’s heel dichtbij komen en het zo voor iedereen gemakkelijk is om hele mooie foto’s van ze te nemen.
Stinapa verzoekt alle bezoekers dan ook hier een voorbeeld aan te nemen. Bekijk de flamingo’s op gepaste afstand en benader de vogels onder geen enkel beding. Flamingo’s die worden opgeschrikt, komen soms namelijk niet meer terug.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.