Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Sinds vorige week is de film ‘Cabeibusha’ te zien in The Cinemas in Paseo Herencia. De film draait nog tot eind volgende week.
Wereldkampioen windsurfen, Sarah-Quita Offringa staat centraal in de documentaire ‘Cabeibusha’ met als subtitel ‘The curly gem’. De op Aruba geboren Offringa werkte samen met Taty Frans en Kiri Thode aan de film die een goed beeld geeft van het eenzame leven van een professionele windsurfer. Ze doet sinds 2006 mee aan de tour van de Professional Windsurfing Association en won iedere keer de hoofdprijs. Inmiddels heeft ze acht freestyle wereldtitels en twee op de discipline slalom. Jaar na jaar werd het Arubaanse volkslied gespeeld voor soms wel 200.000 toeschouwers. Met haar opvallende haardos is ze al tien jaar een bekende verschijning op stranden als Sylt in Duitsland.
In de film is ook te zien hoe ze naast alle reizen en trainingen kans heeft gezien te studeren. Onlangs behaalde ze haar bachelor in Science and Innovation Management aan de Universiteit van Utrecht.
De film is tot stand gekomen met steun van Aruba Tourism Authority en de Guardian Group. Het verhaal vertelt tot in essentie het eenzame leven dat een professionele windsurfer leidt, op zoek naar de beste surflocaties. Die zijn overal ter wereld te vinden, van het koude IJsland tot het warme Maui. Voor de film zijn beelden geschoten in Australië, de Canarische Eilanden, Turkije en natuurlijk Aruba. De film is uniek in die zin, dat voor het eerst een vrouw de hoofdrol speelt in een windsurfdocumentaire. Uiteraard komt ook de vriendelijkheid en harmonie van de mensen op Aruba ter sprake.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).