Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Aruba hebben onlangs een criminele organisatie opgerold, die zich bezighield met de handel en de verkoop van vuurwapens. De vuurwapens werden vermoedelijk uit Venezuela naar Aruba gesmokkeld.
Naar aanleiding van een tip zijn in de eerste week van november twee speciale onderzoeksteams gevormd, die zich concentreerden op de opsporing van de verkopers en de kopers van de vuurwapens.
Op 12 november werden de eerste vijf verdachten aangehouden. Bij huiszoekingen werden toen vier vuurwapens in beslag genomen. Op 19 november werden twee andere verdachten gearresteerd en twee vuurwapens in beslag genomen. Op 25 november is de laatste persoon aangehouden. Bij hem is een vuurwapen aangetroffen. Het onderzoek is inmiddels vrijwel afgerond.
Momenteel zitten de acht verdachten in detentie. Vijf van hen zijn de vermoedelijke verkopers van de vuurwapens. In totaal zijn acht vuurwapens in beslag genomen. De verdachten zijn Arubanen met de Nederlandse nationaliteit en Venezolanen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.