Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - ,,De veiligheid en operationele diensten van Luchthaven Reina Beatrix zijn van buitengewoon hoog niveau en dat willen we graag zo houden”. Dat zei de directeur van Aruba Airport Authority (AAA), James Fazio aan het begin van het bezoek van het Airports Council International’s (ACI) Airport Excellence (Apex) team.

Dit team bestaat uit deskundigen van ACI World, ICAO, Quito Airport, Ottawa Airport, Montevideo Airport, Miami Airport en Airport Las Americas. Hun taak is om te onderzoeken of de veiligheidsaspecten van de Arubaanse luchthaven voldoen aan de internationale standaards en richtlijnen. Het onderzoek maakt deel uit van het officiële certificeringsproces. Mocht het team hiaten tegenkomen, dan worden die opgenomen in een actieplan ter verbetering.

De kans is overigens klein dat AAA steken laat vallen op het gebied van veiligheidsprocedures, want Fazio is bestuurslid van ACI-LAC en operationeel directeur Jurgen Benschop is voorzitter van de ACI-LAC Safety Committee. Er is dus voldoende expertise aanwezig.

Het inspectieteam controleerde de kwaliteit van veiligheidsprocedures, maar ook van de structuren, zoals de landingsbaan. FOTO AAA


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).