Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Minister-president Mike Eman heeft tijdens zijn verblijf in Uruguay van de gelegenheid gebruikgemaakt om met de vertegenwoordigers van verschillende landen in de regio te spreken over de mogelijkheden om via Aruba contacten te leggen met Europese bedrijven.

,,Het is van belang om steeds weer te herhalen wat Aruba op handelsgebied aan het doen is”, aldus de premier, die het Koninkrijk der Nederlanden en Groothertogdom Luxemburg vertegenwoordigde bij de officiële installatie van Tabaré Vázquez als president van Uruguay. Hij merkte dat het kleine eiland steeds meer positieve bekendheid krijgt.

Het is niet voor het eerst dat premier Eman het Koninkrijk vertegenwoordigt bij officiële plechtigheden in de regio en hij doet het graag. ,,Het is belangrijk voor kleine landen om goede relaties te ontwikkelen met buurlanden. We zien dat veel landen hard werken op bepaalde gebieden die voor hun land belangrijk zijn, maar ook bij ons een rol spelen. Zo heeft Uruguay plannen voor duurzame ontwikkelingen in hun land, net zoals wij. Goede relaties, rust en veiligheid in elk van de landen stralen uit naar ons allemaal en geven ons meer kansen om onze doelen te bereiken.”

De interim-directeur van Directie Buitenlandse Betrekkingen, Edwin Abath, was mee naar Uruguay. Hij vertelde dat de Nederlandse ambassade in Buenos Aires heeft geholpen om afspraken te maken voor gesprekken met bewindslieden van verschillende landen. ,,We hebben gekozen voor landen die interessant zijn als partner voor Aruba en Nederland. In die gesprekken hebben we steeds het belang van het Koninkrijk voor ogen gehad, want we kwamen om het Koninkrijk te vertegenwoordigen”, aldus Abath.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).